Μάρθα Βούλγαρη

Μάρθα Βούλγαρη

BA Hons Dance, Dance Certificate AAABT, ArtAction Pilates Certified Teacher, Aerial Yoga Arts Certified Teacher, NYSY 300hrs Abhaya Yoga Certified Teacher

Τρία εναλλακτικά μαθήματα, τρεις προσεγγίσεις στην θεραπεία, την ευεξία και την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και ισορροπία! Ξεκινήστε το προσωπικό σας μαγικό ταξίδι στην γιόγκικη φιλοσοφία και την μέθοδο Pilates και βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σας.

Η Μάρθα Βούλγαρη υπήρξε χορεύτρια και δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Aπο το 2002, και αφού ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές της στον χορό και στην διδασκαλία, χόρεψε σαν μέλος ελληνικών ομάδων σύγχρονου και νεοκλασικού ρεπερτορίου, και το 2004 έφυγε για τη Νέα Υόρκη για μετεκπαίδευση όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια. Πήρε το Certificate της από το «The Alvin Ailey School» και βραβεύτηκε με την πρώτη υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και με πολλαπλές υποτροφίες του εξωτερικού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, ήταν από τα πιο αφοσιωμένα και ενεργά μέλη του International House NYC. Οργάνωσε, χορογράφησε και χόρεψε σε πολλές παραστάσεις με μέλη και θέματα διεθνούς και πολυπολιτισμικού background. Μέχρι και το 2010 εργάστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Καλλιτεχνική Διευθύντρια στον Οργανισμό Omnilogy Inc. με βάση τις Φιλιππίνες και την Νέα Υόρκη, που ασχολείται με την πολιτιστική εκπαίδευση ανηλίκων και νέων σε ανάγκη. Παράλληλα με την δράση της στην γενικότερη διαπολιτισμική εκπαίδευση συνεργάστηκε σαν artist in residence και χορεύτρια με διάφορες χορευτικές ομάδες της Νέας Υόρκης, καθώς και με freelance καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου σε ανεξάρτητα φεστιβάλ και projects.

Το 2011, και με βάση της την Νέα Μάκρη Αττικής, γνώρισε την μέθοδο εκγύμνασης του Joseph Pilates, η οποία την κέρδισε ολοκληρωτικά. Εκπαιδεύτηκε στην πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδο του ArtAction Pilates και της Χριστίνας Πολύζου, προέδρου του Ελληνικού Σωματίου Μεθόδου Pilates. Μαθήτευσε δίπλα στην Θεώνη Πολίτη, κύριο στέλεχος του ArtAction στον τομέα της εκπαίδευσης , αποκτώντας την πιστοποίησή της καθώς και άρτια γνώση της τεχνογνωσίας των ασκήσεων και της φιλοσοφίας της μεθόδου. Η διδασκαλία του και η απλή και θεραπευτική προσέγγιση των αρχών της μεθόδου, την οδήγησαν στην συνέχεια της αναζήτησης των ολιστικών πρακτικών του σώματος.

Η χορευτική της παιδεία συνδυάστηκε άρρηκτα με την επαναστατική, παιχνιδιάρικη και ακροβατική διάσταση της εναέριας Yoga και το 2015 ολοκλήρωσε τον εκπαιδευτικό της κύκλο της Aerial Yoga Arts στην Grafts Hellas.

Αυτή η γνώση ήταν που την μύησε στην φιλοσοφία της ολιστικής πρακτικής της yoga και αναζητώντας περισσότερα κατέληξε στο στούντιο NYSY, οπου και ξεκίνησε το προσωπικό της μαγικό ταξίδι στην μοναδικά εμπνευσμένη, δυναμική και θεραπευτική πρακτική της Βιβής Λέτσου, Abhaya Yoga. Ένα ταξίδι στο σώμα, το νου, την καρδιά, την δύναμη, την αφοβία. Ένα ταξίδι μακρύ, απολαυστικό και καθοριστικό.

Τον Ιούνιο του 2015, για πρώτη φορά στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, δημιουργεί το studio body analysis, έναν χώρο υψηλής αισθητικής και άρτια εξοπλισμένο, ανοιχτό σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με σκοπό να γνωρίσουν όλοι τα θεραπευτικά και ευεργετικά αποτελέσματα των μαθημάτων της.

Η διδασκαλική μέθοδος που χρησιμοποιεί, είναι άρτια και σφαιρική, με εξαίρετη γνώση και απόδοση τεχνικής, που επικεντρώνεται εκτός των άλλων στην υποστήριξη και προσωπική εξέλιξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας.

Νάντια Ιωαννίδου

Νάντια Ιωαννίδου

Dance Certificate “Niki Kontaxaki Dance School”, Studio One Pilates certified teacher

Η Ναντια Ιωαννιδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον κλασσικό χορό.

Από πολύ μικρή ηλικία ήξερε ότι ήθελε να γίνει δασκάλα χορού και έτσι μεγαλώνοντας έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτή στο καλλιτεχνικό Γυμνάσιο όπου φοίτησε με ειδικότητα το χορό.

Τελειώνοντας το Λύκειο εισήχθη στην επαγγελματική σχολή «Νίκης Κονταξάκη», οπου και ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές της στο χορό και τη διδασκαλία.

Από το 2015 δουλεύει ως Χορεύτρια και δασκάλα μπαλέτου σε παιδιά και ενήλικες, ενώ παράλληλα έχει πάρει πτυχία σε Αργεντίνικο τανγκο και Latin.

Έχει συμμετάσχει  σε παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής, σε Gala, σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς χορού.

Το 2016 ξεκινά την ενασχόληση της και με τη μέθοδο pilates. Παίρνει το δίπλωμα της από τη σχολή «STUDIO ONE» και ξεκινά να δουλεύει και ως pilates instructor σε pilates studios και γυμναστήρια.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις του χορού, του pilates και την αγάπη της για το αντικείμενό της, πειθαρχεί στην κάθε τεχνική. Δίνει έμφαση στα μαθήματα  της στη σωστή στάση σώματος και στις ανάγκες του κάθε μαθητή της ξεχωριστά, από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη ηλικία.

Βιργινία Αντωνιάδου

Βιργινία Αντωνιάδου

ΒΑ Dance, Sivananda Yoga Vedanta Certified Teacher, Aerial Yoga Certified Teacher, Yin Yoga Certified Teacher, Physicalmind Institute Pilates Certified Teacher, Traditional Thai Yoga Massage Certified Therapist

Η Βιργινία Αντωνιάδου κατέχει Bachelor of Arts στο χορό, με εξειδίκευση στο κλασσικό μπαλέτο, αλλά και με έμφαση στον σύγχρονο χορό και πολυετείς σπουδές στο οριένταλ και το φλαμένκο. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με σημαντικούς δασκάλους χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Alvin Ailey Dance School του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, σεμινάρια Yoga, Ινδικής Φιλοσοφίας και Dance Therapy με την Λήδα Shantala, και σεμινάρια Ensemble Physical Theatre & Αυτοχεδιασμού με τον John Britton. Με εκτεταμένες χοροθεατρικές μελέτες και σεμινάρια σωματικού θεάτρου, χοροθεραπείας και αυτοσχεδιασμού, έχει δώσει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και στη Γερμανία, και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος της ομάδας τέχνης και αρχαίου χορού Ατραπός μέχρι και σήμερα.

Η αφοσίωσή της στο χορό και το ενδιαφέρον της για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, την οδήγησαν σε νέα μονοπάτια και ποικίλες επιπλέον σπουδές με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση σε τεχνικές που συμβάλλουν στην ευημερία, ευζωία και την ενεργειακή εξισορρόπηση του ανθρώπου.

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από την Διεθνή Ακαδημία Sivananda Yoga Vedanta όπου και κατέκτησε τον τίτλο της Yoga Siromani στο Dhanwantari Ashram, στην Κεράλα της Ινδίας. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Aerial Yoga και Yin Yoga από το Swaha Yoga Center.

Επιπλέον έχει σπουδάσει Pilates στο Physicalmind Institude της Νέας Υόρκης (mat & equipment), τεχνική η οποία είναι γνωστή για τις ευεργετικές της δράσεις στο σώμα. Επίσης είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια παραδοσιακoύ ταϊλανδέζικου μασάζ (Thai Yoga Massage).

Από το 2005 μέχρι σήμερα διδάσκει παραδοσιακή Hatha Yoga και Pilates σε πολλές σχολές χορού, γυμναστήρια και σε ιδιωτικές συνεδρίες.

Βάσια Δημοπούλου

Βάσια Δημοπούλου

House of Yoga 200h Yoga Aliance Certified Teacher

Η Βάσια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Στην ηλικία περίπου των 5 χρόνων ξεκίνησε το κλασικό Μπαλετο και στη συνέχεια τον σύγχρονο χορό μέχρι τα 17 της, όπου σε αυτό το διάστημα συμμετέχει σε πολλές χορευτικές παραστάσεις.

Παρά τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών πάντοτε ασχολούταν με τη γυμναστική αναζητώντας το άθλημα που θα της κέντριζε περισσότερο το ενδιαφέρον.

Έτσι, περίπου το 2019, μπήκε στη ζωή της η γιόγκα και της κέρδισε όχι μόνο το ενδιαφέρον αλλά και την καρδιά.

Μετά από 3 χρόνια ως μαθήτρια , η αγάπη της για τη γιόγκα και η ανάγκη της να εντρυφήσει περισσότερο σε αυτή, την ώθησαν στο εκπαιδευτικό της Yoga 200h της Yoga Alliance στη σχολή του House of Yoga τον Οκτώβριο του 2022.

Από τότε μοιράζεται απλόχερα τις γνώσεις , την ενέργεια και την αγάπη της για τη γιόγκα προς τους μαθητές της.

Λυδία - Άννα Καλατζή

Λυδία - Άννα Καλατζή

Η Λυδία-Άννα (Λυδία) Καλατζή είναι απόφοιτος του τμήματος ρεφλεξολογίας, ολιστικής και διατροφολογίας, αγιουρβεδικής μάλαξης του NHS. Παρακολουθεί σεμινάρια φυσικοθεραπείας/κινησιοθεραπείας, μάλαξης, αρωματοθεραπείας, παρασκευής φυσικών και φυτικών καλλυντικών από το 2005 έως σήμερα.Είναι κάτοχος Α και Β βαθμού Ρέικι.

Χρωστάει την επαφή της με την ρεφλεξολογία στις οικογενειακές της φίλες Κολοβού Αλεξάνδρα, συνιδρύτρια του Συλλόγου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και την κόρη της Δελφού Ξένια από την ηλικία των 7 ετών.

Ασχολείται με την εφαρμοφή, την μελέτη και την διδασκαλία των παραπάνω επιστημών από το 2008 έως σήμερα και ειδικεύεται στην μελέτη περιστατικών που απαιτούν συνδυαστική συμπληρωματική γνώση. ‘Eχει επιτελέσει διοικητικό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ) στην θέση του ταμεία το 2012. Αρθρογραφεί συστηματικά σε περιοδικά και sites εναλλακτικού περιεχομένου.

Το 2008 ήταν συνιδιοκτήτρια της σχολής φυσικών επιστημών Κey Learning Diploma και το 2010 ίδρυσε το κέντρο ολιστικής θεραπείας ΙΑΣΙΜΟ στην Αθήνα έως το 2014.

Από το 2013-2015 ήταν υπεύθυνη του τμήματος διδασκαλίας της ρεφλεξολογίας θεωρία και πρακτική εφαρμογή, στην ΟΜ-Ευρωπαική σχολή Σιάτσου.

Από το 2015 έως σήμερα παραδίδει σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ασχολείται με προσωπικά περιστατικά ιδιωτικά και σε συνεργαζόμενους χώρους.