Μάρθα Βούλγαρη

Μάρθα Βούλγαρη

BA Hons Dance, Dance Certificate AAABT, ArtAction Pilates Certified Teacher, Aerial Yoga Arts Certified Teacher, NYSY 300hrs Abhaya Yoga Certified Teacher

Τρία εναλλακτικά μαθήματα, τρεις προσεγγίσεις στην θεραπεία, την ευεξία και την καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία και ισορροπία! Ξεκινήστε το προσωπικό σας μαγικό ταξίδι στην γιόγκικη φιλοσοφία και την μέθοδο Pilates και βελτιώστε την ποιότητα της ζωής σας.

Η Μάρθα Βούλγαρη υπήρξε χορεύτρια και δασκάλα κλασσικού και σύγχρονου χορού.

Aπο το 2002, και αφού ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές της στον χορό και στην διδασκαλία, χόρεψε σαν μέλος ελληνικών ομάδων σύγχρονου και νεοκλασικού ρεπερτορίου, και το 2004 έφυγε για τη Νέα Υόρκη για μετεκπαίδευση όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια. Πήρε το Certificate της από το «The Alvin Ailey School» και βραβεύτηκε με την πρώτη υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και με πολλαπλές υποτροφίες του εξωτερικού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της εκεί, ήταν από τα πιο αφοσιωμένα και ενεργά μέλη του International House NYC. Οργάνωσε, χορογράφησε και χόρεψε σε πολλές παραστάσεις με μέλη και θέματα διεθνούς και πολυπολιτισμικού background. Μέχρι και το 2010 εργάστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Καλλιτεχνική Διευθύντρια στον Οργανισμό Omnilogy Inc. με βάση τις Φιλιππίνες και την Νέα Υόρκη, που ασχολείται με την πολιτιστική εκπαίδευση ανηλίκων και νέων σε ανάγκη. Παράλληλα με την δράση της στην γενικότερη διαπολιτισμική εκπαίδευση συνεργάστηκε σαν artist in residence και χορεύτρια με διάφορες χορευτικές ομάδες της Νέας Υόρκης, καθώς και με freelance καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου σε ανεξάρτητα φεστιβάλ και projects.

Το 2011, και με βάση της την Νέα Μάκρη Αττικής, γνώρισε την μέθοδο εκγύμνασης του Joseph Pilates, η οποία την κέρδισε ολοκληρωτικά. Εκπαιδεύτηκε στην πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδο του ArtAction Pilates και της Χριστίνας Πολύζου, προέδρου του Ελληνικού Σωματίου Μεθόδου Pilates. Μαθήτευσε δίπλα στην Θεώνη Πολίτη, κύριο στέλεχος του ArtAction στον τομέα της εκπαίδευσης , αποκτώντας την πιστοποίησή της καθώς και άρτια γνώση της τεχνογνωσίας των ασκήσεων και της φιλοσοφίας της μεθόδου. Η διδασκαλία του και η απλή και θεραπευτική προσέγγιση των αρχών της μεθόδου, την οδήγησαν στην συνέχεια της αναζήτησης των ολιστικών πρακτικών του σώματος.

Η χορευτική της παιδεία συνδυάστηκε άρρηκτα με την επαναστατική, παιχνιδιάρικη και ακροβατική διάσταση της εναέριας Yoga και το 2015 ολοκλήρωσε τον εκπαιδευτικό της κύκλο της Aerial Yoga Arts στην Grafts Hellas.

Αυτή η γνώση ήταν που την μύησε στην φιλοσοφία της ολιστικής πρακτικής της yoga και αναζητώντας περισσότερα κατέληξε στο στούντιο NYSY, οπου και ξεκίνησε το προσωπικό της μαγικό ταξίδι στην μοναδικά εμπνευσμένη, δυναμική και θεραπευτική πρακτική της Βιβής Λέτσου, Abhaya Yoga. Ένα ταξίδι στο σώμα, το νου, την καρδιά, την δύναμη, την αφοβία. Ένα ταξίδι μακρύ, απολαυστικό και καθοριστικό.

Τον Ιούνιο του 2015, για πρώτη φορά στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, δημιουργεί το studio body analysis, έναν χώρο υψηλής αισθητικής και άρτια εξοπλισμένο, ανοιχτό σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με σκοπό να γνωρίσουν όλοι τα θεραπευτικά και ευεργετικά αποτελέσματα των μαθημάτων της.

Η διδασκαλική μέθοδος που χρησιμοποιεί, είναι άρτια και σφαιρική, με εξαίρετη γνώση και απόδοση τεχνικής, που επικεντρώνεται εκτός των άλλων στην υποστήριξη και προσωπική εξέλιξη του κάθε μαθητή ξεχωριστά, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας.

Τερέζα Ρούσσου

Τερέζα Ρούσσου

ΒΑ Mathematics & Applied Mathematics, ArtAction Pilates Certified Teacher

Η Τερέζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Μάκρη Αττικής.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το κλασσικό μπαλέτο, και αργότερα με το σύγχρονο χορό. Τελειώνοντας το λύκειο, η επιθυμία της ήταν να κάνει το χόμπι της επάγγελμα, όμως την κέρδισαν τα μαθηματικά, και τελικά μετακόμισε στην Κρήτη για να σπουδάσει στο τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, με κατεύθυνση τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, του Πανεπιστημίου Κρήτης, από όπου και πήρε το πτυχίο της. Τον χορό δεν τον εγκατέλειψε ποτέ.

Γυρίζοντας στην Νέα Μάκρη μετά το πέρας των σπουδών της επιδόθηκε στην διδασκαλία της επιστήμης της, την οποία και συνεχίζει μέχρι σήμερα, επικεντρώνοντας κυρίως την προσοχή της σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, κάθε ηλικίας.

Παράλληλα αναζήτησε νέους τρόπους σωματικής άσκησης, ανάμεσα στους οποίους το pilates και η yoga, καταλήγοντας στο body analysis plates, yoga & wellness center. Μέσα από την προσωπική της πρακτική, αλλά και την χορευτική της παιδεία, εκτίμησε και αγάπησε την πρωτοποριακή μέθοδο του Joseph Pilates, και επέλεξε να εντρυφήσει πιο βαθειά στην διδασκαλία, πλέον, της μεθόδου. Ακλουθώντας την διδασκαλική γραμμή του body analysis, εκπαιδεύτηκε δίπλα στην Θεόνη Πολίτη, πάνω στην θεραπευτική προσέγγιση της μεθόδου του ArtAction Pilates, της Χριστίνας Πολύζου.

Η αγάπη της και το ταλέντο της στην διδασκαλία, την έχει κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του body analysis pilates, yoga & wellness center, καθώς η ίδια συνεχζει να εμπλουτίζει την πρακτική και την εκπαιδευτική της πορεία, κατακτώντας υψηλοτέρα επίπεδα!